Nu lanseras Ella — appen som ska revolutionera kvinnohälsovården från grunden
PuBLISHED 25 MAY 2022
FemTech-bolaget Ella som uppmärksammats stort av såväl media som investerare, har nu lanserat sin digitala tjänst, helt fokuserad på kvinnlig hälsa i samband med graviditet. Med en banbrytande applikation utvecklad i samarbete med Levels som också är medgrundare av bolaget och en av Nordens ledande utvecklare av digital teknik, har Ella visionen att göra verklig skillnad inom den historiskt och än så länge försummade hälsovården för kvinnor, inte minst när det gäller graviditet.

CE-märkt digital vård För Kvinnor Av Kvinnor

Det kommer inte som någon nyhet att kvinnokroppen utsätts för stora förändringar och utmaningar under graviditeten; inte heller att dessa prövningar också medför ett ökat behov av professionell vård i form av fysioterapi för lindring av graviditets-relaterade komplikationer, både i preventivt och rehabiliterande syfte. Men i dagsläget saknar mödravården både resurser och rutiner för samverkan mellan olika vårdyrken, och den vård som erbjuds brister allt oftare i kommunikation och tillgänglighet för allmänheten. Emelie Hollsten, grundare av och sedermera VD på Ella, berättar:
“Socialstyrelsen och mödravården är väl medvetna om de positiva effekterna av hälsosamma levnadsvanor för att undvika graviditetskomplikationer som t.ex. urininkontinens, graviddiabetes och postpartum depression. Men som det ser ut idag så saknas resurser och rutiner för att kvinnor ska få den hjälp som de behöver genom mödravården.” — Emelie Hollsten, VD & grundare på Ella
Det är de bristerna i vårdsystemet som Ella vill ändra på, och vad som slutligen sporrade Emelie att ta saken i egna händer. Idén bakom FemTech-satsningen föddes ur passionen att stödja mammor och blivande mammors mentala och fysiska hälsa under det som ofta är den viktigaste och mest känslomässigt krävande tiden i deras liv — graviditeten och tiden efter att man fött barn. Resultatet är en CE-märkt medicinteknisk mobilapp som ger nyblivna och blivande mammor tillgång till en personlig fysioterapeut som följer med under graviditeten och under tiden efter förlossningen. Behandlingen utformas sedan med utgångspunkt i individuella behov och individuellt utformade vårdplaner. Digitala vårdmöten och evidensbaserade träningsprogram med fokus på prevention och rehabilitering samlas i ett och samma digitala gränssnitt — en helhetslösning för graviditetsrelaterad vård och behandling som ser bortom den numera väletablerade “nätläkaren”, med fokus på smarta algoritmer och tekniska fördelar som ger tydliga mervärden för användaren.

En digital satsning i nära samarbete med Levels som tech och venture partner

Medgrundare och partner i Ella är Levels, en Stockholmsbaserad så kallad Venture Studio, som hjälper utvalda entreprenörer i tidig fas, att optimera resursanvändningen och därigenom på kortare tid utveckla en skalbar produkt som möter högt ställda krav på kvalitet och användarvänlighet. Venture Studio är ett välkänt begrepp i exempelvis Silicon Valley och skiljer sig från andra aktörer i tidiga faser, såsom exempelvis inkubatorer eller acceleratorer, genom att inte bara agera som rådgivare eller konsult utan som medgrundare. Därigenom delar man entreprenörens långsiktiga vision, risk och uppsida. Levels utvecklar skalbara, digitala produkter och tjänster och är partner i ett flertal digitala ventures vad gäller frågor om digital design, teknikutveckling, kapitalanskaffning och strategi. Som medgrundare har Levels också deltagit i de investeringsrundor som Ella genomfört, liksom bidragit till att säkra andra viktiga investerare. Bland annat medverkade Ella, genom Levels försorg, vid SEB Innovation Forum, vilket ledde till att ett antal affärsänglar investerade i bolagets första “pre-seed” runda förra året.
"Ella är min dröm förverkligad: En trygg plats för hälsa och välmående där blivande och nyblivna mammor kan få stöd och uppsöka medicinsk vård på sina egna villkor. Att få med Levels som teknisk partner och medgrundare så här tidigt på vår resa har varit helt otroligt. De har hjälpt oss med sina erfarna och kompetenta utvecklare och designers som hjälpt Ella att på kort tid lyfta till nivåer vi aldrig hade kunnat nå på egen hand."‍ — säger Emelie Hollsten, VD & grundare på Ella
“Ella är ett fantastiskt spännande bolag och tillsammans med sitt team är Emelie exakt den typ av driven, målmedveten entreprenör med en tydlig vision, som vi gärna vill jobba och saminvestera med. Dessutom adresserar Ella också ett oerhört angeläget behov som inte vården löser idag, vilket också utgör ett bra exempel på när innovation, avkastning och impact går hand i hand - precis den typ av frågor som vi också gillar att ta oss an på Levels.” — säger Per Spångberg, Grundare och Vd på Levels

MORE FROM OUR PROJECTS & CLIENTS

THE RISING SAAS STAR
Revolutionizing user research one feedback at a time. (article in Swedish)
NEW FEMTECH INITIATIVE IS ATTRACTING INVESTORS
Ella - a digital healthcare platform that helps soon-to-be and newly-become mothers closes its first investment round, led by Levels, at 6 MSEK. (article in Swedish)
LAUNCHING VOGUE SCANDINAVIA
Levels teams up as a tech partner with Martina Bonnier to develop a digital platform at the forefront of technology. (article in Swedish)
interested in finding out more about what we DO?
Hit us up today and we will tell you all about it!
Get in touch