STRIKE: Appen som låter dig bära dina
sportminnen i fickan
PuBLISHED 5 October 2020
Sport handlar till stor del om att skapa minnen, men hur fångar, sparar och samlar vi på dessa? STRIKE är appen som låter idrottande barn och ungdomar skapa egna samlarkort och digitalt dela dem med sina vänner. Idén föddes på ett internt evenemang för Levels medarbetare och förverkligades av initiativtagaren, tillika Levels COO, Linus Granborg. Året därpå anslöt sig Janis Petrov till projektet, vars nätverk inom ungdomsidrotten har fått initiativet att växa.
"Vår vision med STRIKE är att skapa en digital plattform där användare kontinuerligt kan skapa och återuppleva sina sportminnen. Med ett lekfullt digitalt inslag utan fokus på prestation hoppas vi att barn och ungdomar fortsätter idrotta längre", säger Linus Granborg, COO Levels.
På ett internt Hackaton på Levels kontor år 2018 kläcktes idén om en app för att följa samt dela sin sportresa och utveckling med vänner, lagkamrater och följare. Levels egen COO Linus Granborg kom med idén till STRIKE, som bygger på klassiska spelarkort för idrottsstjärnor, fast i digital, och mer personlig form. Marknaden för virtuella tillgångar kopplat till sport såsom digitala spelarkort och andra samlarting har vuxit de senaste åren och omsätter omkring 50 miljarder SEK. Detta hänger idag starkt ihop med online gaming, och det finns stor potential att göra samma koppling med fysisk sport.
Projektet STRIKE tog fart och 2019 steg Janis Petrov in som CEO. Janis är son till ryske hockeylegendaren Vladimir Petrov och har själv ett stort nätverk inom svenska hockeyvärlden. Med sin erfarenhet inom ungdomsidrotten har han hjälpt appen att växa.
"Jag föll pladask för idén och ser stor potential i STRIKE. Dagens ungdomar har inte idoler på samma sätt som man hade förr då man bytte hockeybilder med varandra av professionella spelare. Nu är ungdomarna mer intresserade av att samla på bilder av sina lagkamrater och motståndare. Det är där STRIKE kommer in i bilden", säger Janis Petrov, CEO STRIKE.

Samarbeten med idrottsföreningar

Med appen kan idrottande barn och ungdomar skapa egna samlarkort för sig själva och dela på sociala medier. I spelarkortet kan de lägga till en bild, lista sina ”skills” och välja ram. Genom Janis Petrov har flera idrottsklubbar och även aktörer såsom CCM anslutit sig till plattformen och skapat egna ramar, så kallade ”skins”, till spelarkorten. Tanken är att det i version 2.0 ska vara möjligt att visa vilken klubb man spelar för genom att skanna en QR-kod som klubben har kopplad till sitt eget samlarkort.
"Jag har stort kontaktnät inom sporten och genom goda samarbeten har Levels skapat egna kort till bland annat Nacka HK, Helsingborg HC, Saltsjöbadens IF, Petrov Academy med flera. Vi har även fler på gång inom andra sporter", fortsätter Janis Petrov.

Uppdaterad version klar att byggas

Första versionen av STRIKE finns idag tillgänglig för nedladdning och nu ska 3 mkr externt kapital tas in för att bygga version 2.0. Den första versionen som idag finns för både iOS och Android har över 1000 nedladdningar och har fått spridning även utomlands. Flera kommentarer kommer från USA och Kanada som önskar ramar anpassade för fler sporter och klubbar. Användarna är aktiva i en rad olika sporter, så som hockey, amerikansk fotboll, baseball och basket, men Linus Granborg ser själv ingen anledning att begränsa användandet till endast lagsport, utan välkomnar alla sporter och ser stora möjligheter för utveckling.
"I version 2.0 kommer det även vara möjligt att skapa album i appen och gilla sina vänners kort. Det blir som ett sätt att dokumentera sin idrottskarriär och spara sina sportminnen. Dessutom blir det ett utmärkt sätt att skaffa nya vänner och lära känna personer från andra lag runt om i landet", avslutar Linus Granborg.

MORE FROM OUR PROJECTS & CLIENTS

THE ELLA APP LAUNCHES
The Ella app goes live! It's a completely new digital service aiming to transform the maternity care space as we know it - with quality-ensured, medically proven, and CE-marked digital care for women by women. (article in Swedish)
THE RISING SAAS STAR
Revolutionizing user research one feedback at a time. (article in Swedish)
LAUNCHING VOGUE SCANDINAVIA
Levels teams up as a tech partner with Martina Bonnier to develop a digital platform at the forefront of technology. (article in Swedish)
interested in finding out more about what we DO?
Hit us up today and we will tell you all about it!
Get in touch