LEVELS PRESENTERAR TVÅ DIGITALA STARTUPS PÅ SEB INNOVATION FORUM

April 26, 2021

Tisdagen den 18:e maj bjuder SEB Private Banking in till vårens digitala Innovation Forum, ett event för den som söker nya spännande investeringsmöjligheter och är intresserad av att engagera sig som delägare, affärsängel, eller helt enkelt bidra med sin unika kompetens och sitt nätverk. Levels är med för femte året som partner till SEB och presenterar de två spännande bolagen Ella och FeedbackFrog.

"Sverige och Stockholmsregionen ligger i global framkant när det gäller att få fram nya digitala bolag och tjänster med välkända succéer som Spotify, King, Mojang, iZettle och Klarna på listan, en lista som skulle kunna göras oerhört lång. Grunden bakom de här innovationerna är ett väl fungerande ekosystem med entreprenörer, kunskap och kapital i samklang och det vi gör tillsammans med SEB inom ramen för Innovation Forum är en del av det ekosystemet. I det här formatet bidrar vi därmed till att både växa och bredda systemet, vilket känns roligt och nödvändigt inför framtiden", säger Per Spångberg, Vd och grundare av Levels.

VAR MED OCH INVESTERA I FRAMTIDENS TILLVÄXTFÖRETAG SOM LÖSER NUTIDENS UTMANINGAR

Det är för åttonde året i rad som SEB anordnar Innovation Forum, en matchmaking-plattform där investerare och tidiga, onoterade bolag kan mötas. Under det livesända evenemanget presenterar flera unga och lovande bolag sina visioner för en digital publik med en vilja att engagera sig i framtidens tillväxtföretag och bidra med expertis, erfarenhet och kapital.

Det kan vara en stor utmaning för tidiga bolag att hitta rätt nätverk för den här typen av stöttning och just därför vill SEB, som ända sedan starten 1856 haft en stark tro på entreprenörskap, facilitera ett forum för den här typen av möten mellan innovation och erfarenhet. Genom Innovation Forum möjliggörs både stöttning av nytänkande och unga företagsidéer samtidigt som det ger en kvalitetssäkring för potentiella investerare.

Samtliga seminariedeltagare, trots varierande bakgrund och sysselsättning, var eniga om den outnyttjade potentialen i kvinnligt entreprenörskap som råder i Sverige, men också globalt. Det krävdes inte heller någon längre debatt för att slå fast faktumet att “den som sitter på kapital har makt att påverka och skapa förändring”, och att det därför rör sig om brister hos de som fördelar kapitalet, såväl statligt som privat, snarare än att det skulle bero på kvinnliga entreprenörers kompetens.

LEVELS PRESENTERAR TVÅ STARTUPS

Levels är vad man brukar kalla en venture-builder och teknikpartner som investerar i och utvecklar några av Stockholms mest spännande digitala produkter och tjänster. Under kommande Innovation Forum presenterar Levels två startups från sin portfölj, varav båda nu reser kapital för sin fortsatta utveckling.

ELLA – DIN DIGITALA BARNMORSKA

Ella är en tjänst grundad av entreprenören Emelie Hollsten med lång och djup erfarenhet av hälsa, träning och entreprenöriell mödravård och fungerar som en samlingsplats för expertkompetens inom kvinnohälsa. Genom att tillhandahålla tvärvetenskapliga, individanpassade och explicita råd och program för gravida och nyförlösta kvinnor gör Ella det lätt att få rätt hjälp vid rätt tidpunkt. Ella är det första så kallade femtechbolaget som utvecklar en app inom kvinnohälsa med mödravården som betalande kund.

FEEDBACKFROG – INHÄMTA FEEDBACK PÅ PRODUKTER OCH TJÄNSTER FRÅN RÄTT MÅLGRUPP

FeedbackFrog startades av Amanda Lilja efter att hon identifierat ett stort och växande behov av en lösning för att effektivt inhämta feedback på nya produkter och tjänster från relevanta målgrupper. Genom en unik SaaS-plattform kan FeedbackFrog drastiskt förenkla arbetet för företag, att nå ut till rätt målgrupp och individ för att samla in data från användartester. Bolaget har hittills haft en stark tillväxt och uppvisat lönsamhet under de senaste tre åren.

More articles & INsights

No items found.