STRIKE TRADING CARDS LANSERAR VERSION 2.0 OCH INLEDER SAMARBETE MED FLERA AV SVERIGES IDROTTSFÖRENINGAR

March 30, 2021

I januari tog Strike in ny investering och Mathias Lind tillträdde som vd. Nu är bolaget redo att lansera en ny version av appen och har redan över 60 idrottsföreningar som anslutit sig för samarbete.

"Intresset har varit jättestort och det är roligt att många större föreningar vill vara med redan från början", säger Mathias Lind, vd för Strike.

För drygt ett år sedan grundades Strike av Levels COO Linus Granborg tillsammans med Janis Petrov, son till ryske hockeylegendaren Vladimir Petrov. Några månader därefter släpptes en beta-version av appen som låter idrottare skapa egna digitala sportkort för att spara och dela med sina vänner. Intresset har varit stort och appen växer stadigt i antalet nedladdningar och aktiva användare. Nu siktar Strike ännu högre. Efter att ha tagit in externt kapital lanseras inom kort en 2.0 version av appen med nya funktioner såsom inloggat läge samt möjlighet att få tillgång till specialdesignade sportkort för att kunna representera sin egen idrottsförening. Inför lanseringen har Strike fokuserat på att inleda samarbeten med svenska idrottsföreningar och har hittills knutit till sig över 60 föreningar från ett flertal olika sporter, bland annat Brommapojkarna, Redbergslid och Nacka Hockey. Även internationella idrottsföreningar har visat intresse att vara med på plattformen och flertalet är redan klara bl.a. Copenhagen Floorball och Dragons De Rouen. Dessutom har de väletablerade marknadsaktörerna CCM och Puma anslutit sig för att samarbeta.

"Det är väldigt kul att vi har fått med oss så stora organisationer så här tidigt, det lovar väldigt gott inför framtiden. Just nu handlar det om att få så många användare som möjligt att upptäcka appen och därför erbjuder vi specialdesignade sportkort till alla idrottsföreningar, kostnadsfritt. Vi är glada, men inte överraskade av det stora intresset", säger Mathias Lind.

Mathias Lind tillträdde som vd i slutet av januari och kommer närmast från Bonnier News Schibsted där han var Head of Sports & Entertainment. Strikes grundare och marknadschef, Janis Petrov, är mycket nöjd med rekryteringen och ser stor potential att kombinera bådas kompletterande bakgrunder inom föreningsidrotten som ger Strike ett brett nätverk inom hela idrottssverige.

"Vi har sökt en vd som matchar vår profil och där ser vi att Mathias Lind passar perfekt in hos Strike med sin tidigare erfarenhet inom både tech och sport", säger grundare och marknadschef Janis Petrov.

Utöver de redan etablerade kontakterna har många organisationer hört av sig med förfrågan om samarbetsavtal och fram till sommaren siktar Strike på att ha uppnått minst 20 000 nedladdningar av appen.

"Jag tror väldigt mycket på Strike Trading Cards och det är en tjänst som många kommer att vilja använda för att spara och dela sina idrottsminnen. Vår vision och vårt mål det närmaste året att nå så många föreningar och klubbar i hela Norden som möjligt. Vi vill bidra till att lyfta ungdomars idoler i lokala seniorlag. När vi har vunnit vår hemmamarknad så kommer vi att sikta internationellt; inom tre år vill vi verka på en global marknad som ett självklart digitalt verktyg för att uppleva och spara sina sportminnen", avslutar Mathias Lind.

More articles & INsights

No items found.