UPPTÄCK SVERIGE MED NOA - DEN NYA APPEN FÖR FRILUFTSENTUSIASTER

April 14, 2021

Alla friluftsentusiaster får nu en helt ny digital plattform. Nordic Outdoor Adventures (NOA) är en app framtagen av Levels där personer med ett intresse för friluftsliv kan hitta inspiration, information och tips kring destinationer, aktiviteter, evenemang och äventyr.

"Genom NOA ska vi förbättra miljontals människors friluftslivsupplevelser och guida i upptäckandet av nya äventyr runt om i vårt natursköna land", säger Linus Granborg, CPO och medgrundare av NOA samt COO hos Levels.

Idag lanseras den första versionen av NOA – plattformen för människor med ett intresse för friluftsliv och en längtan efter nya naturupplevelser. Under pandemin har allt fler fått upp ögonen för den svenska naturen och söker sig till en aktiv fritid som främjar hälsa, välmående och hållbarhet. Michael Malmborg som är Vd och medgrundare av NOA är övertygad om att intresset kommer fortsätta att öka.

"Tanken är att appen också ska fungera som en digital lägereld. Det är en plats där såväl nybörjare som erfarna friluftsentusiaster kan samlas och utbyta erfarenheter och råd, anta spännande utmaningar och vara en del av gemenskapen", säger Michael Malmborg.

NOA – DIN GUIDE TILL NORDENS ÄVENTYR

Med NOA-appen får användaren inspiration på besöksvärda destinationer, aktiviteter och äventyr runtom i landet samt ta del av vägledande innehåll och bli uppdaterad på relevanta evenemang som sker i närliggande områden. Med andra ord är NOA ett enkelt och smidigt verktyg som guidar friluftsutövare i upptäckandet av nya naturupplevelser. I appen är det möjligt att skapa sin egen profil för att spara sina äventyr och utmaningar. Användaren kan också komma i kontakt med NOAs ambassadörer och partners som delar med sig av inspirerande innehåll.

"I dessa speciella tider kan det finnas en stark önskan att ge sig ut i naturen men om man inte har någon erfarenhet kan det vara svårt att veta vart man ska börja. Genom vår app kommer upp mot 3000 äventyr presenteras över hela Sverige, och även coronavänliga evenemang som man kan delta i", fortsätter Michael Malmborg.

EN DIGITAL STORSATSNING FÖR DEN SVENSKA TURISTNÄRINGEN

Bakom NOA finns visionen att uppmuntra svenskarna att upptäcka den inhemska naturen och samtidigt öka turistnäringen i Sverige. Linus Granborg menar att satsningen kommer bidra till ökad turistnäring i landet.

"Lanseringen av vår app är första steget att metodiskt driva trafik till destinationer och aktörer inom naturturism och friluftsliv. Alla vinner på det här", säger Linus Granborg. "Många mindre aktörer, t.ex. guider, uthyrare, boenden har behov av direkta bokningar, det är något som kommer vara möjligt i framtiden via vår plattform", tillägger Granborg.

Plattformen som kombinerar det bästa av såväl digitala som fysiska upplevelser är gratis för destinationer och marknadsaktörer att använda och synas på. På så vis vill NOA skapa nya möjligheter för den svenska turistnäringen att få fler besökare samt inspirera till ett rikt friluftsliv oberoende av säsong.

Ladda ner NOA-appen i App Store eller hämta på Google Play.

More articles & INsights

No items found.